Digitalis Polkadot Pippa

Steriele soort die zich niet uitzaait maar uitlopers geeft en een aantal jaren blijft. Planten bloeien al in het eerste jaar maar zijn spectaculairder vanaf het tweede jaar. De plant is steriel en blijft dus bloemen produceren. Uitgebloeide stengel  afsnijden en er komt een nieuwe. Kan na een aantal jaar gescheurd worden. De bloem is tweekleurig:  abrikoosroze aan de buitenkant en crèmekleurig binnenin.  Hoogte 80 à 90  cm

Digitalis Polkadot ‘Polly’

Steriele soort die zich niet uitzaait maar uitlopers geeft en een aantal jaren blijft. Planten bloeien al in het eerste jaar maar zijn spectaculairder vanaf het tweede jaar. De plant is steriel en blijft dus bloemen produceren. Uitgebloeide stengel  afsnijden en er komt een nieuwe. Kan na een aantal jaar gescheurd worden. Bloemkleur is donkeroranje. Hoogte 80 à 90  cm

Digitalis lanata

Dit ‘wollig’ vingerhoedskruid wordt tot 80 cm hoog.  Uit de donkergroene rozetten rijzen bebladerde bloemstengels die uitlopen in een aar vol bolle bloemen.De fijne tekening die de bruine adertjes op de roomwitte helm vormen, contrasteert prachtig met de grote witte, behaarde onderlip. Lanata betekent  ‘wollig‘ en de plant kreeg die naam door de fijne beharing op de bloempjes. Wordt  voor zijn nectar ook bezocht door de wolbij.

Digitalis laevigata

In tegenstelling tot de ‘wollige’ lanata is dit de ‘gladde’ laevigata. Geeloranje bolvormige bloempjes met donkere adertjes en een witte lip, geven de plant een roestige indruk en orchidee-achtig uiterlijk. Tot 80 cm hoog.

Digitalis ferruginea ‘yellow herald’

Hoog vingerhoedskruid met geelbruine bloempjes donkere adertjes en een lichte lip. De plant vormt een strakke rozet die zich ontwikkelt tot een slanke piramide met vele bloemen. Kortlevende vaste plant, tot 170 cm hoog, die zich goed uitzaait. Afkomstig van het Kroatische eiland Krk.

Digitalis obscura

De bloemen zijn oranjegeel tot bruin van kleur, dit geeft hen de ‘duistere’ naam. Tot 40 cm hoog ongewoon vingerhoedskruid. Het enige vingerhoedskruid dat onderaan verhout. Verdraagt eerder droge en goed doorlaatbare grond.