Digitalis Purpurea ‘Excelsior Hybrids’


De naam excelsior geeft aan dat bij deze plant de kwaliteit en de kleurschakering op een heel hoog niveau staan .  Deze hybriden hebben het hele gamma van kleuren.  De bloemen staan niet aan één kant van de stengel, maar rondom en zijn gestippeld.  De bloemen hangen niet maar staan horizontaal . Je kan de hommels er  zien in zitten . Zeer stevige stengel.  De Fransen  noemen hem ‘Gant-De-Notre-Dame’ en dat wil ook wat zeggen . Wordt redelijk hoog,  tot 180 cm.

Digitalis Excelsior Hybrids

De naam ‘Excelsior’ geeft aan dat bij deze plant de kwaliteit en de kleurschakering op een heel hoog niveau staan. Deze hybriden hebben het hele gamma van kleuren. De bloemen staan niet aan één kant van de stengel, maar staan rondom en zijn gestippeld. Je kan de hommels erin zien zitten. Zeer stevige stengel.  De Fransen  noemen hem ‘Gant-De-Notre-Dame’ en dat wil ook wat zeggen . Wordt redelijk hoog,  tot 180 cm.

Digitalis Pam’s Split

Nieuwe exclusieve soort van 2010.  Het is een spectaculaire versie van Digitalis Pam’s Choice die iets minder hoog wordt, maximum 1,2 m. Elke bloem heeft inkepingen waardoor er een speciaal effect ontstaat. Bij deze soort worden de zijstengels bijna even hoog als de hoofdstengel.

Digitalis Pam’s Choice

 

Digitalis Pam's ChoiceDit is de witte vorm van de zeer oude tuinvorm ‘ Giant Spotted ‘ Elke bloem heeft honingvlekken in de kelk die samensmelten tot één grote donkerrode vlek  (Giant Spot = grote vlek). Reeds meerdere klanten kochten deze variëteit  toen ze hem bij ons in de tuin zagen bloeien. Nog een weetje:  hoe donkerder het pigment aan de voet van de bladeren, hoe donkerder de honingvlekken. Tot 1,5 m hoog.