Digitalis Camelot Cream

Crèmekleurig vingerhoedskruid met rode honingvlekken.
De eerste F1 hybride onder de vingerhoedskruiden. De bloemen staan horizontaal rondom de stengel. De Camelot serie verbaasde in 2004 de bezoekers van de Chelsea Flower Show. Een aanwinst voor het assortiment, de soort bloeit al in het eerste jaar en kan als éénjarige  gebruikt worden. Sommige planten bloeien het tweede jaar opnieuw.  Wordt niet zo hoog: maximum 80 -90  cm.

Digitalis Camelot Rose

Roze vingerhoedskruid met rechtopstaande bloemen. De eerste F1 hybride onder de vingerhoedskruiden. De bloemen staan horizontaal rondom de stengel. De Camelot serie verbaasde in 2004 de bezoekers van de Chelsea Flower Show. De witte soort heb ik weggelaten want de bloemen werden te snel bruin. De andere kleuren zijn een aanwinst voor het assortiment. De soort bloeit al in het eerste jaar en kan als éénjarige  gebruikt worden. Sommige planten bloeien het tweede jaar opnieuw. Wordt niet zo hoog : maximum 80 -90  cm.

Digitalis Camelot Lavender

 

Licht lilakleurig vingerhoedskruid met roodpaarse honingvlekken. De eerste F1 hybride onder de vingerhoedskruiden. De bloemen staan horizontaal rondom de stengel. De Camelot serie verbaasde in 2004 de bezoekers van de Chelsea Flower Show. De soort bloeit al in het eerste jaar en kan als éénjarige  gebruikt worden. Sommige planten bloeien het tweede jaar opnieuw. Wordt niet zo hoog: maximum 80 -90  cm.

Digitalis Pam’s Split

Nieuwe exclusieve soort van 2010.  Het is een spectaculaire versie van Digitalis Pam’s Choice die iets minder hoog wordt, maximum 1,2 m. Elke bloem heeft inkepingen waardoor er een speciaal effect ontstaat. Bij deze soort worden de zijstengels bijna even hoog als de hoofdstengel.

Digitalis Candy Mountain

Volgens zaadleverancier Thompson-Morgan is dit het eerste vingerhoedskruid met opwaarts bloeiende bloemen. Volgens mij lijkt hij verdacht veel op de cultivar Dwarf Red.  Het is een soort waarvan de bloemen, als ze zich openen, opwaarts gericht zijn. Daarna komen ze meer horizontaal te staan. Bloemen staan ook rondom de stengel. Van kleur zijn ze roodroze met een lichtere schijn rond de honingvlekken.  Hoogte 1 m tot 1,2 m

Digitalis Purpurea ‘Excelsior Hybrids’

De naam excelsior geeft aan dat bij deze plant de kwaliteit en de kleurschakering op een heel hoog niveau staan .  Deze hybriden hebben het hele gamma van kleuren.  De bloemen staan niet aan één kant van de stengel, maar rondom en zijn gestippeld.  De bloemen hangen niet maar staan horizontaal . Je kan de hommels er  zien in zitten . Zeer stevige stengel.  De Fransen  noemen hem ‘Gant-De-Notre-Dame’ en dat wil ook wat zeggen . Wordt redelijk hoog,  tot 180 cm.